Als je nog niet bekend bent met het concept ‘osteria’ (een Italiaanse gelegenheid met wijn en eenvoudige gerechten) of met Rome-stijl pizza’s die per ‘slice’ verkocht worden, dan is dit je kans. Bij La Fucina zijn de pizzastukken heerlijk luchtig, is de sfeer die van een huiskamer en de gerechten gemaakt met pure ingrediënten en veel liefde van de Italiaanse eigenaren. Geheel passend bij de huiskamersfeer is er ook een speelhoekje en er is hier ook echte Italiaanse espresso verkrijgbaar!

  • Waarom eigenaren {Matthias en Samantha} hun osteria in de Javastraat begonnen in plaats van in Italië? Lees het in hun portret.
  • Net zo lekker Italiaans koken als Matthias? Probeer het op instapniveau met dit recept voor pasta alla crudaiola.

If you are not yet familiar with the concept of an ‘osteria’ (Italian wines and simple dishes) or Rome-style pizza sold per ‘slice’, then this is your chance. At {La Fucina}, the pizzas are deliciously airy, the interior reminds us of a living room and the dishes are prepared with pure ingredients and a bunch of love from the Italian owners. The homely vibe is accentuated by the children’s play corner.


Javastraat 99
ma van 17:00 – 21:30 uur
wo t/m za van 12:00 – 22:00 uur
di & zo van 12:00 – 21:30 uur
www.facebook.com/LaFucina

Posted by Siem