Hmmm, op een warme, zonnige zomerdag is er geen drankje zo lekker als een lassi. Deze yoghurtdrank kent zijn oorsprong in Punjab in India en Pakistan en verovert iedereen die er een proeft. Kunstenaar {Poema Jones} komt altijd speciaal voor de Pakistaanse mangos van {Saeed’s Curry House} naar het {Javakwartier}, en maakt daar dan deze mango lassi van. Proost!


Mango lassi

  • 2 kopjes rijpe mango’s. TIP: Probeer mango’s te nemen die niet teveel draadjes hebben en lekker overrijp zijn.
  • 1 kop yoghurt
  • ½ kopje melk
  • 3 eetlepels suiker (meer of minder naar smaak) of poedersuiker
  • ⅛ theelepel kardemompoeder
  • 3 kopjes ijs

Mango lassi

Doe het vruchtvlees van de mango’s, de yoghurt, de melk en het ijs in de blender. Voeg de suiker in stapjes toe, want de zoetigheid hangt af van je mango’s en hoe zuur je yoghurt is. Doe tot slot de kardemom erbij en blend nog een beetje. Als het geheel te dik is kan je er een beetje water bij doen tot je de juiste dikte hebt. Serveer in een groot glas en garneer eventueel met muntblaadjes.

Eet smakelijk,
{Poema Jones}


Kunstenaar {Poema Jones} maakt onder meer streetart murals, schilderijen, illustraties, designed accessoires en eten. Laatstgenoemde deelt ze graag met {Javakwartier}! Tijdens haar jeugd in Suriname verhuisde Poema Jones bijna elk jaar weer naar een nieuwe plek. Voeg daar haar reizen naar onder meer de Verenigde Staten en Jamaica aan toe en je krijgt haar prachtige culinaire repertoir. Poema Jones’ recepten laten je kennis maken met allerlei producten die je kunt vinden bij de groenteboeren in de buurt.

Posted by Siem