Pastelkleurige wanden, volmaakte stapeltaarten, rustieke fotolijstjes… voor custom made bruidstaarten ben je hier duidelijk aan het goede adres. Maar bij {Majesteit Taart} zijn er nog veel meer heerlijke bakspecialiteiten! Je kunt ze allemaal een keer proberen bij een koffie, een krantje en een tijdschrift, want eigenaar {Gaby} heeft een fijn zithoekje ingericht in de winkel. In het speelhoekje kunnen kinderen bovendien lekker hun gang gaan. “Iedereen moet welkom zijn bij Majesteit Taart. Dat hoort ook bij taart,” zegt Gaby. “En dat lukt! Er komen heel veel verschillende mensen bij ons.”

Bij autodidact {Gaby} is bakken er met de paplepel ingegoten. Haar eerste opdrachten maakte ze gewoon vanuit huis. Toen ze in februari 2015 besloot te professionaliseren met een echte taartenwinkel, kon dat voor haar nergens anders dan in haar ‘eigen’ Indische buurt. Mogelijke locaties in andere wijken zijn wel bezocht, “maar ik had daar gewoon helemaal geen feeling mee.” En wel met de ‘dorpse’ Javastraat, waar een wandelingetje van Gaby gerust een uur kan duren omdat er onderweg zo veel praatjes aangeknoopt worden. 

Iedereen is zo lief voor elkaar, staat met elkaar te kletsen. Dat heb je niet in andere buurten. {Gaby}

Het best verkopende gebak is de immens populaire red velvet cake, maar deze wordt op de hielen gevolgd door de veganistische chocoladetaart. Menig first time proever staat versteld door zijn heerlijke, zacht-romige avocado-chocolademousse. Avocado?! Jazeker, {Gaby} heeft zichzelf gespecialiseerd in het maken van specialistische taarten die voldoen aan uiteenlopende (di)eetwensen. Suikervrij? Lactosevrij? Glutenvrij? Geen probleem, Gaby fixt het. En het belangrijkste: het resultaat doet niet onder voor ‘normaal’ gebak. “Ik merkte dat er vraag was naar gezonder, suikervrij of glutenvrij gebak. En vaak zie je wel mooie taarten, maar smaakt de binnenkant niet. Ik wilde juist die combinatie promoten: het kan ook healthy.” Heb jij juist zin een flinke punt goed gebak zonder gezonde fratsen? Gaby maakt ook voor de zoetekauw zonder speciale dieetwensen genoeg opties.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

Eigenaar Gaby van Majesteit Taart poseert met een punt chocoladetaart in de Javastraat

Foto’s © Pavel Ananich

Kortom, Majesteit Taart is zowel een plek voor een op maat gemaakte bestelling als een lekkere high tea of een koffietje. Voor zowel de reguliere zoetekauwen als die met speciale (di)eetwensen, is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Sterker nog: we wensen je succes! Maar die chocoladetaart met avocado-chocolademousse… die moet iedereen een keer meemaken.


Ontmoet {Gaby} op: Javastraat 4
Openingstijden: di-zo 11:00 – 18:00 uur

Posted by Siem