About

Het {Javakwartier} is een levendige wijk rondom de Javastraat in Amsterdam Oost. Deze website maakt je wegwijs in het horeca- en winkelaanbod en zorgt ervoor dat je geen verborgen pareltjes mist. Niet alleen omdat er gewoon heel veel leuks, handigs en lekkers te vinden is, maar ook om ‘lokaal’ winkelen aan te moedigen. Daarmee kan het Javakwartier namelijk zo uniek en gevarieerd blijven als hij nu is. Kortom: haal alles uit de buurt!

De site gebruik je zo:

Blogs

Bij de blogs kun je verdwalen in foto’s en verhalen uit de buurt. Bij verhalen vind je portretten van de ondernemers en gastcolumns van Amsterdammers die hun perceptie op de buurt geven. Onder fotografie staan kenmerkende straatfoto’s en mooie fotoseries van de ondernemingen.

Eten & drinken

In het Javakwartier wonen mensen uit alle windstreken van de wereld. En dus vind je er keukens en winkels uit alle windstreken van de wereld. ‘Eten & drinken’ werkt als een catalogus van dit aanbod. Omdat {Javakwartier} lokaal winkelen aan wil moedigen, zijn hier uitsluitend lokale en Amsterdamse ondernemingen opgenomen. Kies of je boodschappen wilt doen, een snelle hap wilt eten (streetfood) of op zoek bent naar een café/restaurant en vind een omschrijving, het adres en de openingstijden van alle ondernemingen. Met recepten, aangeleverd door Javakwartier- en gastchefs, krijg je bovendien ideeën wat te koken vanavond.

Haal alles uit de buurt 

Naast het uitgebreide food-aanbod, heeft het Javakwartier eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Dierenwinkel? Feestartikelen? Pannen? Wasmachines? Telefoons? Fietsen? Boeken? Kleding? Kunst? Meubels? Vloeren? Wellness? Schoenen? Check, check, check. Je vindt alles bij reparatiehuis, tuin & keuken of hair & beauty.

Boetieks

In het Javakwartier hebben zich de laatste jaren steeds meer boetieks gevestigd. Van horloges tot boeken en van designmeubels tot knipbeurten, de producten en diensten in deze zaken zijn met zorg en liefde geselecteerd. Hier vind je alle boetieks op een rij.

Explore 

In een oogopslag zien waar je op het terras kunt zitten? Of waar je ingrediënten voor een Surinaamse roti kunt halen? Gebruik dan tags om het aanbod op dit soort kenmerken te filteren. Je vindt de bijpassende tag met het loepje rechtsboven.

Mis je informatie of heb je andere suggesties voor de website? Neem contact met ons op.


{Javakwartier} is een initiatief van Najah Aouaki. Najah Aouaki is een econoom en urban strateeg die streeft naar een inclusieve stad. Ze is tevens bewoner van het Javakwartier. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Gemeente Amsterdam     Logo Based on a True Story