Kaas, wijn, bier, brood en worst: de belangrijkste producten van Ambrozijn symboliseren een bourgondisch leven. Dat is dan ook precies wat eigenaar {Koen} graag wil aanmoedigen: waar hij vandaan komt, in het zuiden van het land, hechten mensen veel waarde aan eten en drinken.

Volgens {Koen} mogen we in Amsterdam ook wel iets meer genieten van goede, lekkere producten. Van een lekker soepele Pinot Noir bijvoorbeeld, uit de Franse wijnregio Bourgogne. Of van een goed samengesteld kaasplankje, met robuust huisgemaakt brood ernaast. Bij Ambrozijn heeft elk product een goede smaak en een goed verhaal.

Oorspronkelijk komt {Koen} uit de bankierswereld, maar hier was hij eigenlijk helemaal niet gelukkig. Daarom ging hij op zoek naar iets om te doen met passie. Iets omarmbaars en iets uitdagends. Toen hij op zakenreis was in Milaan, waar alles om eten draait, besloot hij: het roer moet om. “Ik vroeg mezelf: wat heb ik nou altijd leuk gevonden? Winkeltje spelen.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

 

En met welke producten dan? Deze. Lekkere, authentieke producten voor de fijne momenten in het leven.” Daarom vind je {Koen} sinds eind 2014 met zichtbaar plezier tussen lokale biertjes, verre wijnen, en allerhande mooie producten voor bij de borrel, zoals olijfolieën, pesto’s en alle soorten toast, maar ook grappige producten met hippe namen, zoals Hagelswag (grove chocoladehagel) en Brix (chocolade om te combineren met wijn).

De Hollandse lunch is een boterham met kaas. En wat heb ik? Echt, zelfgemaakt brood en echte kaas van de boerderij. {Koen}

De grootste drukte is op vrijdag en in het weekend, wanneer iedereen komt voor bier, wijn en iets lekkers bij de borrel. Maar ook rond lunchtijd weet men hem te vinden voor een lekker broodje. “De Hollandse lunch is een boterham met kaas. En wat heb ik? Echt, zelfgemaakt brood en echte kaas van de boerderij.” Maar eigenlijk vindt {Koen} dat iedereen, net als in veel andere culturen, echt de tijd zou moeten nemen voor een goede maaltijd tussen de middag.

Dus laat je een keer adviseren voor een bijzondere lunch met huisgemaakt brood, een ambachtelijke chorizo, een bijzondere bloemenkaas of een Macedonische paprika-mezze. Zoek je iets dat {Koen} nog niet heeft? Dan gaat hij met plezier op zoek. Op deze manier is het assortiment van {Ambrozijn} enorm uitgebreid. Dat is voor hem ook het grote plezier van zijn winkel: “op zoek gaan naar hele gave, mooie, lekkere producten.” En natuurlijk het bezoeken van wijngaarden.

— Helaas voor het {Javakwartier} is {Koen} verhuisd: zijn winkel is tegenwoordig te vinden in Ouderkerk aan de Amstel. 

Posted by Admin