Heb jij wel eens parelcouscous gegeten? Dit houdt het midden tussen couscous en pasta, en is onder meer heerlijk voor een salade. Dit recept, met venkel, asperges en merguez-worstjes, is van {Eileen van den Hooven}, chef bij het voormalige {Bar James}. Zeer geschikt voor een warme (na)zomerdag!

Recept parelcouscoussalade

(± 8 personen)

  • 500 gr (volkoren) parelcouscous
  • 1 groene courgette, in plakjes van 1 cm
  • 1 gele courgette, in plakjes van 1 cm
  • bosje groene asperges, ontdaan van hun houtige onderkant
  • 2 venkelknollen, in dunne partjes
  • (knoflook)olijfolie
  • 1 bos lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 1 komkommer door midden, ontdaan van zaadlijsten en in halve maantjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 24 merguez-worstjes

Voor de dressing:

  • Sap van 2 citroenen
  • Sap van 2 limoenen
  • Sap en rasp van 2 sinaasappels
  • 1⁄2 bos koriander
  • 1⁄2 bos munt
  • 1 Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el agave siroop
  • 1 tl zout
  • ± 5 dl olijfolie (afhankelijk van hoeveel sap er in het citrusfruit zat: voor 1 dl sap 3 dl olie)

Salade met parelcouscous, merguez-worstjes, venkel en asperges in het Javakwartier

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Smeer de courgetteplakken, asperges en venkelstukken in met (knoflook)olie, peper en zout, en grill ze aan beide kanten zodat ze een mooi streepje hebben. De venkel mag na het grillen nog 3 minuten op 180°C in de oven. Doe alle ingrediënten voor de dressing behalve de olie in een blender of keukenmachine en meng ze door. Giet de olie er geleidelijk bij. Grill ondertussen de merguez-worstjes. Meng de couscous met de komkommer, lente ui en bleekselderij en maak de salade aan met de dressing. Serveer de salade met de groenten en worstjes er bovenop.

Eet smakelijk,

{Eileen}

Posted by Siem