Panzanella is een Italiaanse salade met brood. Ideaal voor wanneer je nog brood hebt dat oud geworden is. {Nadia en Merijn} zijn er gek op en delen hieronder hun variant, geïnspireerd door de Marokkaanse keuken. Haal de ingrediënten net als Nadia en Merijn uit het {Javakwartier}!


Wij zijn dol op Italiaanse panzanella, zo’n lekkere grove broodsalade met tomaat, basilicum, lekkere olijfolie en azijn. Die je eet in de zomer, als alles op zijn best is. Nu waren we bij Nadia’s Marokkaanse slager en daar was het nogal komkommertijd qua groente. Letterlijk, want de eigenaar was in Marokko en de winkel was bijna leeg, maar had nog wel komkommertjes, of beter verse augurken. Ook was er brood en waren er kruiden. Een blik grote witte bonen erbij (we zetten onze blikfobie even opzij) en klaar. Wij houden er echt van op die manier te koken: “wat is er en wat kunnen we ermee doen.” Zo worden de leukste gerechten geboren. Deze salade smaakt geweldig bij een bbq, gegrild visje of gegrilde kip.


Grove Marokkaanse panzanella

Broodsalade met witte bonen, komkommer en groene kruiden
2 tot 4 personen

  • Half panbrood (Marokkaans rond brood)
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos koriander
  • 1 witte ui
  • 5 kleine komkommertjes
  • 1 blik grote witte bonen, goed gespoeld en uitgelekt
  • rodewijnazijn
  • olijfolie
  • beetje komijn
  • handjevol zwarte Marokkaanse olijven
  • beetje chilivlokken of pul biber

Scheur het brood in grove stukken. Snijd de kruiden heel fijn en de ui in halve ringen. Snijd de komkommertjes in kleine stukken. Meng vervolgens alles met de witte bonen, rijkelijk azijn, olijfolie, zeezout en wat komijn. Pel tot slot de olijven van de pit en meng door de salade.

Eet smakelijk,
{Nadia en Merijn}


Food duo {Nadia en Merijn} heeft al talloze kookboeken rondom de Arabische keuken geschreven en gepubliceerd. Naast kookboekenschrijvers zijn ze culinair schrijvers, receptschrijvers en foodstylisten voor o.a. delicious. magazine en Foodies. Ook zijn ze bekend van hun kookshow op 24kitchen. Sinds 2015 hebben ze bovendien een eigen productlijn, Nadia & Merijn’s SOUQ.

Posted by Admin