Stevige soep: het is ultiem comfortfood in de winter en (meestal) ook nog eens gezond. Met deze linzen-kurkumasoep met citroenyoghurt van {Nadia en Merijn} warm je dan ook lekker op! Bijzondere smaken en toch heel eenvoudig. Het recept komt uit kookboek SOUQ, dat 9 november het Gouden Kookboek 2017 won. Haal de ingrediënten net als Nadia en Merijn uit het {Javakwartier}!


Linzen-kurkumasoep met citroenyoghurt
4 tot 6 personen
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetl. milde olijfolie
  • 200 g rode linzen
  • 4 eetl. kurkuma
  • 2 eetlepels zoete ras el hanout
  • peper en zout
  • 200 ml turkse yoghurt
  • ½ biologische citroen

Pel de uien en snijd ze fijn. Pel de knoflook en pers de tenen, houd een halve theelepel knoflook apart. Verhit de olie in een soeppan en smoor ui en knoflook circa 10 minuten op matig vuur. Voeg de linzen, kurkuma en ras el hanout toe en bak ze kort mee tot de specerijen beginnen te geuren. Doe er circa 1 1/2 l water en naar smaak wat peper en zout bij en laat de linzen in circa 20 minuten gaar koken. Pureer ze eventueel glad met een staafmixer. Roer de achtergehouden knoflook door de yoghurt en rasp de citroen erboven. Breng verder op smaak met wat zout en, mocht je van friszuur houden, wat citroensap. Serveer de hete soep in warme kommen en schep er wat citroenyoghurt in. Geef de rest van de citroenyoghurt er apart bij. Strooi eventueel wat extra ras el hanout over de soep.

Eet smakelijk,

{Nadia en Merijn}


Food duo {Nadia en Merijn} heeft al talloze kookboeken rondom de Arabische keuken geschreven en gepubliceerd. Naast kookboekenschrijvers zijn ze culinair schrijvers, receptschrijvers en foodstylisten voor o.a. delicious. magazine en Foodies. Ook zijn ze bekend van hun kookshow op 24kitchen. Sinds 2015 hebben ze een eigen productlijn, Nadia & Merijn’s SOUQ. In november 2017 opent bovendien De Couscousbar op Javastraat 30, met couscousgerechten naar recept van Nadia.

Posted by Siem