Ook voor lampen, meubilair, tapijten en huishoudelijke artikelen hoef je het {Javakwartier} niet te verlaten. Van voordelige deals tot vintage meubilair en servies uit de jaren ’50, ’60 en ’70, van betaalbare basics tot Scandinavisch design, in het {Javakwartier} is er voor alle stijlen en elk huis iets te vinden.


Meubels & Woonaccessoires

Bij Licht & Meubels is het leuk neuzen in de grote showruimte vol kasten, tafels, banken, stoelen, verlichting en accessoires. Met meubelmerken als Thonet, Designonstock, Gelderland en Harvink en verlichtingsmerken als Jieldé, Bruck, Axolight en Studio Italia.

Het assortiment van Jansen Vintage daarentegen is het resultaat van jarenlang zorgvuldig verzamelen van de eigenaar. Hier kun je van alles tegenkomen, maar met name meubels, lampen en servies uit de jaren 50, 60 en 70.

Bij La Rambla (Javastraat 18) kun je lampen, krukjes, spiegels en eigenlijk van alles tegen het lijf lopen in een wisselende verzameling spullen.

Tanger Meubelen heeft onder meer tapijten, bankstellen en eethoeken in oriëntale stijlen. Ze denken graag mee over de inrichting van je huis of onderneming.

STØV is een winkel vol cadeaus en woonaccessoires met een Scandinavische touch. Je vindt er merken als Ferm Living en House Doctor, maar ook werk van lokale grafisch vormgevers en sieraden ontwerpers.

In koffieboetiek Hartje Oost vind je een kleine selectie hippe woonaccessoires, zoals plantjes, lampjes en wanddecoratie. Na het neuzen kun je er koffiedrinken of lunchen.

Bij kapperszaak Ashes to Snow vind je limited edition design en kunst van zowel lokale als wereldwijde designers.


Vloeren

Ben je op zoek naar een goede deal voor een nieuwe laminaat- of tapijtvloer? Aan het begin van de Javastraat vind je zaken als Mozaiek (Javastraat 7) en Victoria Carpet Center. Voordelige vloeren van tapijt tot vinyl.


Witgoed

P&M Electronics verkoopt tweedehands en nieuwe wasmachines, drogers, vaatwassers en koelkasten. Tevens kun je hier je witgoed laten repareren. Nour Shop op Javastraat 70 verkoopt naast huishoudelijke artikelen tweedehands gasfornuizen. Er zijn tevens meerdere wasserettes in het {Javakwartier}.


Huishoudelijke artikelen

Artikelen voor de schoonmaak, het onderhoud of in de keuken vind je in overvloede in het {Javakwartier}. Bij Furkan Impex (Javastraat 25) vind je misschien wel het grootste assortiment, met bijvoorbeeld servies en zelfs oventjes. Nour Shop (Javastraat 70) verkoopt onder meer taartvormen, theepotten, pannen, prullenbakken, emmers, kranen en servies. Ook bij Sunay (Javastraat 95) kun je je hart ophalen voor servies, pannen en bestek. Voor pannen en tandoors kun je ook terecht bij Saeed’s Curry House.


Bazaar

Verspreid door de Javastraat vind je een aantal Aziatische, Marokkaanse en Turkse bazaars. Van koffers tot vloerkleden, van pannen tot batterijen en van kinderbadjes tot kroonluchters: rondsnuffelend in deze winkels vliegen de uren voorbij als {kwartiertjes}. Awesta Eurowinkel (Javastraat 12), Furkan Impex (Javastraat 25), Durmaz Electronica & Telecommunicatie (Javastraat 39), Rongsen Fantasyworld (Javastraat 41), Nour Shop (Javastraat 70), Home Decoration (Javastraat 74) en Sunay (Javastraat 95). Bij Feestfontein vind je bovendien de gekste feestartikelen en kostuums.


Bloemen & Planten

Bloemen op Locatie is een winkel voor echte liefhebbers en één van de pareltjes van het {Javakwartier}. Naast een breed assortiment aan bijzondere bloemen die erg lang blijven staan, hebben ze hier ook prachtige vazen en levensechte kunstbloemen. Af en toe worden er ook workshops gegeven.


Dierenwinkel & Dierenkliniek

Dierenkliniek Watergraafsmeer heeft onlangs een kliniek geopend op Javastraat 103, naast de welbekende Rainer Aquarium- & Dierenspeciaalzaak. Ook voor de gezondheid van je trouwe huisgenoot zijn er dus specialisten in de buurt.

Posted by Siem